OTVOREN FESTIVAL „ROGALJ“ NA ČENEJSKOM SALAŠU

Festival vojvođanskih festivala – Rogalj otvoren je na čenejskom Salašu 137, koji je i ove godine ugostio brojne organizatore seoskih, vojvođanskih, gastronomskih, turističkih i kulturno-zabavnih priredbi, a član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju.

U okviru festivala održana je tribina na teme „Značaj manifestacionog turizma za razvoj lokalne destinacije“ i „Digitalizacija lokalnih manifestacija“. Tom prilikom Radojević je rekao da Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržava festivale koji na kvalitetan način predstavljaju gastronomsku i turističku ponudu Vojvodine.

– Manifestacije su važan segment turističke ponude Novog Sada i Vojvodine. Iako često osporavane u javnosti one imaju  važan značaj za promociju identiteta lokalne zajednice, kao i za ekonomski razvoj. Današnji susret organizatora manifestacija je prilika da se razgovara na temu kako ih unaprediti, da bi one dobile još značajnije mesto u turističkoj ponudi Vojvodine i Novog Sada – naglasio je Milorad Radojević.

Učesnici festivala i posetioci, imaju priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu koji će, pored ostalih, uveličati tamburaški orkestar Salaša 137, folklorne grupe, kao i grupa Apsolutno romantično.

Na festivalu „Rogalj“ održava se i 17. Međunarodno takmičenje „Bean festival“ na kojem se brojne ekipe takmiče u pripremi jela i bore za vredne nagrade. Kao prateći deo takmičenja, održaće se i Ravničarske igre, a takmičenje će biti humanitarnog karaktera. Ceo ambijent krase slike likovne kolonije koja je započela svoje slikarsko umeće dan pre Festivala, a deo Salaša 137 je ispunjen prodajnim izložbama hrane i pića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *