ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ „РОГАЉ“ НА ЧЕНЕЈСКОМ САЛАШУ

Фестивал војвођанских фестивала – Рогаљ отворен је на ченејском Салашу 137, који је и ове године угостио бројне организаторе сеоских, војвођанских, гастрономских, туристичких и културно-забавних приредби, а члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је отварању.

У оквиру фестивала одржана је трибина на теме „Значај манифестационог туризма за развој локалне дестинације“ и „Дигитализација локалних манифестација“. Том приликом Радојевић је рекао да Град Нови Сад са задовољством подржава фестивале који на квалитетан начин представљају гастрономску и туристичку понуду Војводине.

– Манифестације су важан сегмент туристичке понуде Новог Сада и Војводине. Иако често оспораване у јавности оне имају  важан значај за промоцију идентитета локалне заједнице, као и за економски развој. Данашњи сусрет организатора манифестација је прилика да се разговара на тему како их унапредити, да би оне добиле још значајније место у туристичкој понуди Војводине и Новог Сада – нагласио је Милорад Радојевић.

Учесници фестивала и посетиоци, имају прилику да уживају у богатом културно-уметничком програму који ће, поред осталих, увеличати тамбурашки оркестар Салаша 137, фолклорне групе, као и група Апсолутно романтично.

На фестивалу „Рогаљ“ одржава се и 17. Међународно такмичење „Bean festival“ на којем се бројне екипе такмиче у припреми јела и боре за вредне награде. Као пратећи део такмичења, одржаће се и Равничарске игре, а такмичење ће бити хуманитарног карактера. Цео амбијент красе слике ликовне колоније која је започела своје сликарско умеће дан пре Фестивала, а део Салаша 137 је испуњен продајним изложбама хране и пића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *