“Дани Тивта“ привукли многобројне Новосађане

Манифестација „Дани Тивта у Новом Саду“ отпочела је током јучерашњег дана у Привредној комори Војводине радним састанком ком су присуствовали представници новосадских и тиватских институција. Том приликом потписан је и Протокол о сарадњи између Градске библиотеке Тиват и Културног центра Војводине „Милош Црњански“.

У оквиру манифестације „Дани Тивта у Новом Саду“ данас смо имали прилику да уживамо у свечаној поворци мажоретки „Модеста“, „Машкараде“, чланова Глазбено-просветног друштва Тиват и Културно-уметничког друштва „Бока“, који су уз делегацију општине Тиват од Дунавског парка Змај Јовином улицом дошли до главног градског трга где их је дочекала делегација Града Новог Сада.

У свом обраћању на свечаној церемонији отварања манифестације градоначелник Новог Сада господин Милан Ђурић пожелео је добродошлицу присутним Новосађанима и гостима из побратимског града Тивта.

  • Данас је најсунчанији град црногорског приморја Новом Саду донео дах Боке и Медитерана, уз аутентичну музику, гастрономију и наступе реномираних културно-уметничких организација. Ми већ данас почињемо са припремама програма који ћемо понудити грађанима Тивта када у септембру будемо представљали Нови Сад на приморју, на „Данима Новог Сада у Тивту“. Нас везује вишедеценијско пријатељство које смо прошле године крунисали споразумом о братимљењу. То ће додатно зближити наша два града, уз ове две манифестације – истакао је Ђурић, пожелевши грађанима Тивта да се у Новом Саду, граду отвореног срца, осећају као код своје куће, те да из Новог Сада понесу лепе успомене.

Присутнима је поздравну реч упутио и потпреседник Општине Тиват господин Андрија Петковић.

  • Одавно постоји та романтична веза између Новог Сада и Тивта. Датира још од деведесетих година и нераскидива је и јака до данас, јер један град не чине ни зграде ни булевари, већ људи. Због тога пријатељство између наших градова траје и данас. Новосађанима могу да пожелим само једно: када буду долазили у Црну Гору, у Боку и Тиват да се осећају баш онако како се ја осећам у Новом Саду – рекао је Петковић, пожелевши добродошлицу у Тиват свим гостима.

На тргу је уприличен наступ клапе „Јадран“, мажоретки „Модеста“, чланова Глазбено-просветног друштва Тиват и Културно-уметничког друштва „Бока“, уз Машкараду и гастро понуду рибе и вина. Манифестација „Дани Тивта у Новом Саду“ трајаће до недеље 24. марта. Током трајања манифестације за суграђане побратимског града Новог Сада делегација Тивта и грађани Тивта припремили су заиста богат културноуметнички програм.

У Новом Саду у току је изложба тиватског сликара Ивице Аранђуса под називом „Природа ствари“. Заинтересовани изложбу могу погледати у Културној станици „Свилара“ до 31. марта. Изложбу су заједно организовали КС Свилара и „Вина“ продукција Нови Сад. Сви заинтересовани суграђани моћи ће да присуствују ауторском вођењу кроз изложбу у суботу, 30.марта са почетком у 18 часова у КС Свилара.

У недељу 24. марта у 20 часова, у Српском народном позоришту пред новосадском публиком биће изведена представа „Ћелава певачица“ у продукцији тиватског Центра за културу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *