Бесплатни уџбеници доступни на интернету

Уџбеници за први и други разред основне школе од данас су доступни на сајту besplatnabiblioteka.com, саопштила је данас фондација „Алек Кавчић“.

Сви уџбеници су одобрени од Министарства просвете, као и Завода за унапређивање васпитања и образовања, и као такви могу се користити у настави.

За све уџбенике првог и другог разред основне школе дозвољена је дистрибуција, умножавање или било шта друго што учитељи или родитељи сматрају да им је потребно, док ће за неколико дана на сајту бити и уџбенички комплети за 5. и 6. разред, рекао је оснивач фондације Алек Кавчић.

До средине месеца имаћемо око 70 одсто свих уџбеника које се користе у настави, најавио је он и додао да ће средином месеца бити омогућено и наручивање штампаних уџбеника по цени од два динара по страници, са доставом.

Ови уџбеници су већ изабрани за наставу претходних година, али постоји законски оквир да се то и промени – довољно је да се савет родитеља обрати наставничком већу за промену, и затим се само обавести Министарство просвете, додаје се у саопштењу.

извор: ФоНет, РТВ

фото: Serbian times

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *