Besplatni udžbenici dostupni na internetu

Udžbenici za prvi i drugi razred osnovne škole od danas su dostupni na sajtu besplatnabiblioteka.com, saopštila je danas fondacija „Alek Kavčić“.

Svi udžbenici su odobreni od Ministarstva prosvete, kao i Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, i kao takvi mogu se koristiti u nastavi.

Za sve udžbenike prvog i drugog razred osnovne škole dozvoljena je distribucija, umnožavanje ili bilo šta drugo što učitelji ili roditelji smatraju da im je potrebno, dok će za nekoliko dana na sajtu biti i udžbenički kompleti za 5. i 6. razred, rekao je osnivač fondacije Alek Kavčić.

Do sredine meseca imaćemo oko 70 odsto svih udžbenika koje se koriste u nastavi, najavio je on i dodao da će sredinom meseca biti omogućeno i naručivanje štampanih udžbenika po ceni od dva dinara po stranici, sa dostavom.

Ovi udžbenici su već izabrani za nastavu prethodnih godina, ali postoji zakonski okvir da se to i promeni – dovoljno je da se savet roditelja obrati nastavničkom veću za promenu, i zatim se samo obavesti Ministarstvo prosvete, dodaje se u saopštenju.

izvor: FoNet, RTV

foto: Serbian times

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *