Шест милиона за 200 најуспешнијих ученика и студената из избеглих и расељених породица

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић данас је са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душком Ћутилом уручио уговоре о једнократној новчаној помоћи за 200 најуспешнијих ученика и студената из избеглих и расељених породица на територији АП Војводине.

Средства у укупној вредности од шест милиона динара уручена су за 100 средњошколаца и 100 студента, а секретар Софић истакао је да ће Покрајинска влада, уз оперативан и посвећен рад Фонда, наставити да показује бригу за избегла и расељена лица на територији АП Војводине.

„Симболична једнократна мера подршке, којом овога пута награђујемо најуспешније студенте и средњошколце са по 30.000 динара, јесте сигнал да држава Србија и АП Војводина воде рачуна о вредним и успешним младим људима, који представљају будућност ове земље“,  поручио је Софић истичући да ће Покрајинска влада у наредном периоду још снажније подржавати све активности Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Директор Фонда Душко Ћутило нагласио је да је захваљујући овој мери, која је актуелна већ неколико година, преко 900 средњошколаца и 400 студената добило ову врсту једнократне помоћи, за шта је усмерено укупно 48 милиона динара.

„Реч је о заиста одличним средњошколцима и студентима са изузетним просеком, и ми верујемо да ће им ова мера и у наредном периоду дати подстрека да наставе са остваривањем сјајних резултата“, рекао је Ћутило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *