У Новом Саду још станова за безбедњаке, Каћ добија нову радну зону

На 26.седници Скупштине Града Новог Сада, одржаној у валикој сали Скупштине Војводине, усвојено је 50 тачака дневног реда, међу којима су бројни плански документи који ће, према речима предлагача, унапредити развој града и омогућити бољи квалитет живота грађана.

Усвојен је Предлог плана детаљне регулације подручја уз Булевар Европе, где је планиран комплекс солитера са 2850 станова, намењених припадницима служби безбедности, као и запосленима у јавном сектору. Заменик градоначелника Милан Ђурић истакао је да су стручњаци водили рачуна о томе да читав пројекат задовољи све потребе становника тог дела града, пошто су поред школа, вртића, паркиралишта  и спортских терена предвиђене велике парковске површине, а будући парк на 10 хектара, како каже, биће најлепши у граду. Према плану детаљне регулације, који се односи на подручје уз државни пут ИБ12, код Каћа, то насење ће ускоро добити нову радну зону на 46 хектара, чиме се укупна површина под радним зонама повећава на 334 хектара, наводи Ђурић.

 

Новосадски одборници  потврдили су на седници и Одлуку о оснивању 14.установе културе под ингеренцијом Града – мађарског центра културе „Петефи Шандор“, а усвојено је и више предлога који се односе на именовање улица у Ветернику, чланова надзорних одбора у предузећима, као и школских одбора. Усвојени су и извештаји о реализованим програмима више јавних предузећа, као и извештаји о раду Омбудсмана и Правобранилаштва.

Текст и фото: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *