U Novom Sadu još stanova za bezbednjake, Kać dobija novu radnu zonu

Na 26.sednici Skupštine Grada Novog Sada, održanoj u valikoj sali Skupštine Vojvodine, usvojeno je 50 tačaka dnevnog reda, među kojima su brojni planski dokumenti koji će, prema rečima predlagača, unaprediti razvoj grada i omogućiti bolji kvalitet života građana.

Usvojen je Predlog plana detaljne regulacije područja uz Bulevar Evrope, gde je planiran kompleks solitera sa 2850 stanova, namenjenih pripadnicima službi bezbednosti, kao i zaposlenima u javnom sektoru. Zamenik gradonačelnika Milan Đurić istakao je da su stručnjaci vodili računa o tome da čitav projekat zadovolji sve potrebe stanovnika tog dela grada, pošto su pored škola, vrtića, parkirališta  i sportskih terena predviđene velike parkovske površine, a budući park na 10 hektara, kako kaže, biće najlepši u gradu. Prema planu detaljne regulacije, koji se odnosi na područje uz državni put IB12, kod Kaća, to nasenje će uskoro dobiti novu radnu zonu na 46 hektara, čime se ukupna površina pod radnim zonama povećava na 334 hektara, navodi Đurić.

 

Novosadski odbornici  potvrdili su na sednici i Odluku o osnivanju 14.ustanove kulture pod ingerencijom Grada – mađarskog centra kulture „Petefi Šandor“, a usvojeno je i više predloga koji se odnose na imenovanje ulica u Veterniku, članova nadzornih odbora u preduzećima, kao i školskih odbora. Usvojeni su i izveštaji o realizovanim programima više javnih preduzeća, kao i izveštaji o radu Ombudsmana i Pravobranilaštva.

Tekst i foto: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *