ИЗБОРИ 2023: У Војводини за сада већа излазност него на претходним изборима

У Србији су јутрос у 7 сати почели републички, покрајински и избори за 65 општина и градова, укључујући и Београд. Бирачко право на 8.273 бирачка места може да искористи 6.500.666 уписаних бирача. Бирачка места затварају се у 20 часова, до када траје и изборна тишина.

Према подацима Покрајинске изборне комисије, излазност бирача на територији АП Војводине до 16 часова износи 42,43%. 

Покрајинска изборна комисија саопштила је претходно да је излазност на територији Војводине до 14 часова 32,62 одсто. Како је саопштио председник Покрајинске изборне комисије Рајко Маринковић, излазност је на овим изборима до тог времена већа у односу на претходне 2020. године када је до 14 сати излазност била 27,73 одсто.

Он је истакао и да Покрајинској изборној комисији до сада нису пријављене неправилности током процеса гласања на бирачким местима. Наредна конференције за медије на којој ће бити саопштени подаци о излазности бирача одржаће се у 20.30 часова.

ЦеСИД је, на основу информација добијених од посматрача, саопштио да је између 11 и 14 часова на бирачким местима примећено више процедуралних грешака. Како је наведено,  на неколико бирачких места бирачи су се потписали на погрешно место у изводу из бирачког списка и примећене су грешке у спровођењу процедуре гласања од чланова бирачког одбора. Претходно је саопштено да је јутрод од 9 до 11 примећено 70 неправилности на бирачким местима.

Извор: Војвођански новинар, ПИК, ЦЕСИД

Фото: Танјуг (Владимир Шпорчић)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *