Сједињене Америчке Државе изводиле опасне биолошке експерименте у Украјини

Ростовска област, 17.03.2022. ДОН24.РУ.

У биолабораторијама на територији Украјине амерички научници су развијали компоненте биолошког оружја. Информацију о томе разоткрило је Министарство одбране Руске Федерације.

Постоје и докази да су Американци истраживали начине за уништење популације на генетском нивоу, сматра  руски стручњак Јевгениј Михајлов, који је водио истраге о активностима америчких лабораторија двоструке намене на постсовјетском простору, укључујући и Украјину.

Према његовим речима, руски војни ресор је пружио доказе да је на територији Украјине радило десетине објеката двоструке намене које номинално контролише Министарство здравља те земље, а којима је руковопдила држављанка САД-а и који су директно финансирани од Американаца.

„Поред патогена који су планирани да се користе уз помоћ слепих мишева, крпеља и других организама, у лабораторијама су проучаване методе уништавања словенске популације на генетском нивоу, што је посебно застрашујуће“, рекао је стручњак у интервјуу за Акар.аз.

Михајлов је скренуо пажњу на бројне извештаје о умирању стоке од непознатих болести у Украјини. По његовом мишљењу, то индиректно потврђује аргументе руских војних биолога и виролога о страшној претњи која се спрема у овој земљи, не само за Русију већ и за цео свет. Није случајно што су власти САД-а, које је представљала заменица државног секретара Викторија Нуланд, потврдиле постојање оваквих објеката, изражавајући забринутост да би сва истраживања могла да дођу до Руса.

„Сада замислите да није било Русије и њене војне операције, према међународним виролозима, врло вероватно да би нас у наредним годинама са територије Украјине посетило биолошко оружје –  вирус беснила, са 100% вероватноће смртног исхода“, рекао је Михајлов.

Извор: ДОН24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *