Sjedinjene Američke Države izvodile opasne biološke eksperimente u Ukrajini

Rostovska oblast, 17.03.2022. DON24.RU.

U biolaboratorijama na teritoriji Ukrajine američki naučnici su razvijali komponente biološkog oružja. Informaciju o tome razotkrilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Postoje i dokazi da su Amerikanci istraživali načine za uništenje populacije na genetskom nivou, smatra  ruski stručnjak Jevgenij Mihajlov, koji je vodio istrage o aktivnostima američkih laboratorija dvostruke namene na postsovjetskom prostoru, uključujući i Ukrajinu.

Prema njegovim rečima, ruski vojni resor je pružio dokaze da je na teritoriji Ukrajine radilo desetine objekata dvostruke namene koje nominalno kontroliše Ministarstvo zdravlja te zemlje, a kojima je rukovopdila državljanka SAD-a i koji su direktno finansirani od Amerikanaca.

„Pored patogena koji su planirani da se koriste uz pomoć slepih miševa, krpelja i drugih organizama, u laboratorijama su proučavane metode uništavanja slovenske populacije na genetskom nivou, što je posebno zastrašujuće“, rekao je stručnjak u intervjuu za Akar.az.

Mihajlov je skrenuo pažnju na brojne izveštaje o umiranju stoke od nepoznatih bolesti u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, to indirektno potvrđuje argumente ruskih vojnih biologa i virologa o strašnoj pretnji koja se sprema u ovoj zemlji, ne samo za Rusiju već i za ceo svet. Nije slučajno što su vlasti SAD-a, koje je predstavljala zamenica državnog sekretara Viktorija Nuland, potvrdile postojanje ovakvih objekata, izražavajući zabrinutost da bi sva istraživanja mogla da dođu do Rusa.

„Sada zamislite da nije bilo Rusije i njene vojne operacije, prema međunarodnim virolozima, vrlo verovatno da bi nas u narednim godinama sa teritorije Ukrajine posetilo biološko oružje –  virus besnila, sa 100% verovatnoće smrtnog ishoda“, rekao je Mihajlov.

Izvor: DON24

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *