Одржан Сајам спорта, манифестација здравља – и тела и духа

У хали „Мастер“ Новосадског сајма, на целодневној манифестацији која популарише бављење спортом, представило се 117 удружења, спортских клубова и савеза, док су деца била у прилици да покажу разноврсне таленте и  вештине.  Осим групних спортова, попут одбојке, кошарке и фудбала, посетиоци су могли да се упознају са бројним борилачким вештинама, атлетским дисциплинама, шахом, стоним тенисом и другим спортовима. Манифестацију су отворили члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста. 

„Сматрам да ће наш највећи трофеј, односно успех, бити то ако помогнемо у стварању генерација младих, који су првенствено здрави, а после тога успешни и све остало. И менталном и физичком здрављу свакако доприноси спорт, а баш због тога смо се традиционално окупили данас овде, на Сајму, да укажемо на његов значај. Спорт треба промовисати спорт као нешто много више од надметања и зато је неопходно што више радити на едукацији младих, да граде и штите морална начела ради стварања здравијег друштва“, поручио је Цвијетичанин у име једног од организатора Сајма, Града Новог Сада.

 „Нови Сад је показао да има капацитет за организацију великих спортских светских и европских манифестација, што сајмом спорта и доказује“, истакао је покрајински секретар Баста. Он је децу која се не баве неким спортом позвао  да управо  на Сајму одаберу неку дисциплину, јер ће их како је рекао, „спорт носити кроз живот и помоћи им да израсту у боље људе, али и да замене наше спортске легенде“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *