Održan Sajam sporta, manifestacija zdravlja – i tela i duha

U hali „Master“ Novosadskog sajma, na celodnevnoj manifestaciji koja populariše bavljenje sportom, predstavilo se 117 udruženja, sportskih klubova i saveza, dok su deca bila u prilici da pokažu raznovrsne talente i  veštine.  Osim grupnih sportova, poput odbojke, košarke i fudbala, posetioci su mogli da se upoznaju sa brojnim borilačkim veštinama, atletskim disciplinama, šahom, stonim tenisom i drugim sportovima. Manifestaciju su otvorili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. 

„Smatram da će naš najveći trofej, odnosno uspeh, biti to ako pomognemo u stvaranju generacija mladih, koji su prvenstveno zdravi, a posle toga uspešni i sve ostalo. I mentalnom i fizičkom zdravlju svakako doprinosi sport, a baš zbog toga smo se tradicionalno okupili danas ovde, na Sajmu, da ukažemo na njegov značaj. Sport treba promovisati sport kao nešto mnogo više od nadmetanja i zato je neophodno što više raditi na edukaciji mladih, da grade i štite moralna načela radi stvaranja zdravijeg društva“, poručio je Cvijetičanin u ime jednog od organizatora Sajma, Grada Novog Sada.

 „Novi Sad je pokazao da ima kapacitet za organizaciju velikih sportskih svetskih i evropskih manifestacija, što sajmom sporta i dokazuje“, istakao je pokrajinski sekretar Basta. On je decu koja se ne bave nekim sportom pozvao  da upravo  na Sajmu odaberu neku disciplinu, jer će ih kako je rekao, „sport nositi kroz život i pomoći im da izrastu u bolje ljude, ali i da zamene naše sportske legende“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *