ПРЕДСТАВЉЕН  ПРОГРАМ „ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ“

Саветница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је конференцији за новинаре на којој је представљен програм манифестације „Дечија недеља“ која ће бити одржана од 4. до 10. октобра 2021. године.

– Град Нови Сад традиционално подржава манифестацију „Дечија недеља“ . Одлуком стручне комисије на основу пристиглих програма, ове године је подржан предлог програма „Дете је дете, да га волите и разумете“ који реализује Удружење „Живот као инспирација“ уз подршку Града Новог Сада. За ову намену је из буџета Града издвојено милион динара- рекла је Љиљана Коковић.

Координаторка пројекта Љиљана Маширевић је с поносом истакла да је овогодишњи промотер „Дечије недеље“ млади џудиста Вељко Милановић, ученик осмог разреда из Степановићева.

– Када је реч о програму „Дечије недеље“ он је ове године конципиран тако да се сви догађаји одвијају на отвореном простору у складу са епидемиолошким мерама. Трудили смо се да наше активности буду свеобухватне. Акценат смо ставили на програме који негују здраве стилове живота намењене свој деци, укључујући и децу са инвалидитетом. У ову активност биће  укључени бројни спорстки клубови из Новог Сада који ће презентовати своје спортове с циљем да их приближе деци, како би их мотивисали да се баве спортом. Традиционално, и ове године организујемо „Берзу књига“ која ће бити одржана у суботу 9. октобра испред тржног центра „Променада“. Манифестацију почињемо концертом у салетли у Дунавском парку у понедељак 4. октобра у 12.00 часова, а затварамо концертом на води – рекла је Љиљана Маширевић.

Промотер „Дечије недеље“ Вељко Милановић је захвалио организаторима који су га изабрали за промотера манифестације уверен да ће то поверење и оправдати.

– Ово ће ми много значити за мотивацију у будућој каријери, иако имам богато искуство у такмичењима у претходних седам година. Освајач сам 150 медаља, 11 пехара, троструки сам првак државе, а освојио сам и бронзану медаљу на Школаријади, Првенству света у школском спорту до 15 година -рекао је Вељко Милановић.

Манифестација „Дечија недеља“ подразумева многе бесплатне садржаје и радионице на отвореном које имају за циљ да афирмишу дечије таленте, а више информација о свим садржајима током Дечјие недеље садржано је у програму манифестације који је доступан на сајту Градa  www.novisad.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *