PREDSTAVLJEN  PROGRAM „DEČIJE NEDELJE“

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program manifestacije „Dečija nedelja“ koja će biti održana od 4. do 10. oktobra 2021. godine.

– Grad Novi Sad tradicionalno podržava manifestaciju „Dečija nedelja“ . Odlukom stručne komisije na osnovu pristiglih programa, ove godine je podržan predlog programa „Dete je dete, da ga volite i razumete“ koji realizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada. Za ovu namenu je iz budžeta Grada izdvojeno milion dinara- rekla je Ljiljana Koković.

Koordinatorka projekta Ljiljana Maširević je s ponosom istakla da je ovogodišnji promoter „Dečije nedelje“ mladi džudista Veljko Milanović, učenik osmog razreda iz Stepanovićeva.

– Kada je reč o programu „Dečije nedelje“ on je ove godine koncipiran tako da se svi događaji odvijaju na otvorenom prostoru u skladu sa epidemiološkim merama. Trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne. Akcenat smo stavili na programe koji neguju zdrave stilove života namenjene svoj deci, uključujući i decu sa invaliditetom. U ovu aktivnost biće  uključeni brojni sporstki klubovi iz Novog Sada koji će prezentovati svoje sportove s ciljem da ih približe deci, kako bi ih motivisali da se bave sportom. Tradicionalno, i ove godine organizujemo „Berzu knjiga“ koja će biti održana u subotu 9. oktobra ispred tržnog centra „Promenada“. Manifestaciju počinjemo koncertom u saletli u Dunavskom parku u ponedeljak 4. oktobra u 12.00 časova, a zatvaramo koncertom na vodi – rekla je Ljiljana Maširević.

Promoter „Dečije nedelje“ Veljko Milanović je zahvalio organizatorima koji su ga izabrali za promotera manifestacije uveren da će to poverenje i opravdati.

– Ovo će mi mnogo značiti za motivaciju u budućoj karijeri, iako imam bogato iskustvo u takmičenjima u prethodnih sedam godina. Osvajač sam 150 medalja, 11 pehara, trostruki sam prvak države, a osvojio sam i bronzanu medalju na Školarijadi, Prvenstvu sveta u školskom sportu do 15 godina -rekao je Veljko Milanović.

Manifestacija „Dečija nedelja“ podrazumeva mnoge besplatne sadržaje i radionice na otvorenom koje imaju za cilj da afirmišu dečije talente, a više informacija o svim sadržajima tokom Dečjie nedelje sadržano je u programu manifestacije koji je dostupan na sajtu Grada  www.novisad.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *