Први заменик атамана Свевелике Донске војске: Нећемо оставити своје саплеменике у невољи

Ростовска област, 28. фебруар 2022. 

Донски козаци су подржали одлуку председника РФ да призна независност Доњецке и Луганске Народне Републике. Ово је рекао први заменик  окружног атамана Првог Донског округа  „Свевелика Донска војске“, кандидат политичких наука Иван Болдирјев.

„За Козаке, ово је велики и важан корак ка обнављању историјског јединства и територијалног интегритета разуђене Велике Донске армије, чији је део територија некада по наређењу Владимира Лењина пренет у састав новостворене Украјинске ССР. То је рекао и наш председник када је подсетио да су Донбасске земље насилно припојене Украјини, а   биле су и територија донских козака. Данас у Ростовској области делује девет од 16 војних округа“, рекао је он.

Од првог дана пријема избеглица у састав оперативних штабова ушли су представници козака. Сада козаци служе за заштиту привремених центар за смештај избеглица и даноноћно чувају објекте од виталног значаја за  живот. Осим тога, прикупља се и хуманитарна помоћ.

„Нећемо оставити наше саплеменике у невољи и подржаћемо их на исти начин као и свих претходних година“, нагласио је Иван Болдирјев.

Извор:ДОН24.РУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *