Prvi zamenik atamana Svevelike Donske vojske: Nećemo ostaviti svoje saplemenike u nevolji

Rostovska oblast, 28. februar 2022. 

Donski kozaci su podržali odluku predsednika RF da prizna nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike. Ovo je rekao prvi zamenik  okružnog atamana Prvog Donskog okruga  „Svevelika Donska vojske“, kandidat političkih nauka Ivan Boldirjev.

„Za Kozake, ovo je veliki i važan korak ka obnavljanju istorijskog jedinstva i teritorijalnog integriteta razuđene Velike Donske armije, čiji je deo teritorija nekada po naređenju Vladimira Lenjina prenet u sastav novostvorene Ukrajinske SSR. To je rekao i naš predsednik kada je podsetio da su Donbasske zemlje nasilno pripojene Ukrajini, a   bile su i teritorija donskih kozaka. Danas u Rostovskoj oblasti deluje devet od 16 vojnih okruga“, rekao je on.

Od prvog dana prijema izbeglica u sastav operativnih štabova ušli su predstavnici kozaka. Sada kozaci služe za zaštitu privremenih centar za smeštaj izbeglica i danonoćno čuvaju objekte od vitalnog značaja za  život. Osim toga, prikuplja se i humanitarna pomoć.

„Nećemo ostaviti naše saplemenike u nevolji i podržaćemo ih na isti način kao i svih prethodnih godina“, naglasio je Ivan Boldirjev.

Izvor:DON24.RU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *