Почео 24.Новосадски џез фестивал

У Српском народном позоришту отворен је 24.Новосадски џез фестивал, а прво вече обележио је изванредан, енергичан наступ Стјепка Гута и Биг бенда РТС-а.

Фестивал је свечано отворио члан Градског већа за културу Далибор Рожић који је, поздравивши организаторе, учеснике и публику, поручио: „И ове године на Новосадски џез фестивал у наш град пристижу врсни џез музичари из земље и света. Они нам на посебан начин, језиком квалитетне музике и нота, сваки пут испричају по једну нову заједничку причу. „Новосадски џез фестивал“ је свакако прерастао у институцију и бренд града, а у складу с тим смо и ми имали слуха у Градској управи за културу, и повећали издвајања за ову прелепу манифестацију. Поносни смо на сваког учесника и на организаторе који током целе године раде марљиво како би у пуном сјају било започето још једно поглавље фестивала и приређен још један спектакл за све љубитеље џеза.“
Први сат тродневног фестивала протекао је у сјајном наступу Биг бенда РТС-а који је,  удружен са трубачем Стјепком Гутом, направио осврт на дело Тедија Џонса.
У другом делу прве вечери овог реномираног фестивала са традицијом дугом скоро четврт века, љубитељи квалитетне џез свирке уживали су уз оркестар Undectet, који чини једанаест врсних младих музичара из Србије и Француске.
 

Другог дана на програму је извођење норвешког виртуоза на труби, Нилса Петера Молваера, као и Јован Маљоковић октет и камерни оркестар Роберта Лакатоша.

Трећи фестивалски дан обележиће наступ два триа –  Александра Узелца и Владимира Самарџића, док ће последњег фестивалског дана наступити састав Jazz exchange и БојанЗ, као и фантастични саксофониста Чико Фриман и трио Exotica.

Текст и фото: Милијана Кочић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *