Почела Међународна стручна конференција Друштва новинара Војводине

Друштво новинара Војводине, уз подршку Министарства за културу и информисање и Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама, организује дводневну онлајн Међународну стручну конференцију под називом „Новинарство и медији“.

Конференција се одржава 28. и 29.јануара од 10 до 14 часова, путем интернет платформе Zoom, а учествује више од 20 представника и руководилаца кровних струковних организација, локалних и регионалних медија и образовних установа из Русије, Белорусије, Бугарске, Словачке и Србије.

Захваљујући успешној сарадњи и пријатељству Друштва новинара Војводине са струковним организацијама са којима дели иста етичка и професионална начела, на онлајн скупу говориће председник Савеза новинара Русије Владимир Салавјов, потпредседник Међународне федерације новинара Тимур Шафир, председник Белоруског савеза новинара Андреј Кривошејев и председница Савеза новинара Бугарске Сњежана Тодорова.

Учесници дводневне стручне конференције представљају и разматрају бројне актуелне теме, међу којима су: задатак, улога и моћ медија у ванредним околностима, безбедност новинара у условима пандемије ковида-19, традиционални медији у ери експанзије интернет мрежа, информисање младих у дигиталном окружењу, улога локалних и регионалних електронских медија у Србији и на Западном Балкану , као и значај струковних организација за унапређење положаја новинара. Биће представљена и студија случаја у којој је анализирана заступљеност  пропаганде у медијима  на Балкану.

Конференцију организује Друштво новинара Војводине,  у својим просторијама у Новом Саду, а излагање и расправу учесника, у складу са прописаним епидемиолошким мерама, прати и десетак чланова ДНВ-а који су исказали интересовање да  учествују у  раду скупа.

Захтев за праћење онлајн конференције сви заинтересовани могу да пошаљу на имејл ДНВ-а: dnvojvodine@gmail.com,  до петка, 29.јануара, до 9 часова, након чега ће им бити послат линк и упутство за учешће у онлајн скупу.

Аутор: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *