Počela Međunarodna stručna konferencija Društva novinara Vojvodine

Društvo novinara Vojvodine, uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, organizuje dvodnevnu onlajn Međunarodnu stručnu konferenciju pod nazivom „Novinarstvo i mediji“.

Konferencija se održava 28. i 29.januara od 10 do 14 časova, putem internet platforme Zoom, a učestvuje više od 20 predstavnika i rukovodilaca krovnih strukovnih organizacija, lokalnih i regionalnih medija i obrazovnih ustanova iz Rusije, Belorusije, Bugarske, Slovačke i Srbije.

Zahvaljujući uspešnoj saradnji i prijateljstvu Društva novinara Vojvodine sa strukovnim organizacijama sa kojima deli ista etička i profesionalna načela, na onlajn skupu govoriće predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Salavjov, potpredsednik Međunarodne federacije novinara Timur Šafir, predsednik Beloruskog saveza novinara Andrej Krivošejev i predsednica Saveza novinara Bugarske Snježana Todorova.

Učesnici dvodnevne stručne konferencije predstavljaju i razmatraju brojne aktuelne teme, među kojima su: zadatak, uloga i moć medija u vanrednim okolnostima, bezbednost novinara u uslovima pandemije kovida-19, tradicionalni mediji u eri ekspanzije internet mreža, informisanje mladih u digitalnom okruženju, uloga lokalnih i regionalnih elektronskih medija u Srbiji i na Zapadnom Balkanu , kao i značaj strukovnih organizacija za unapređenje položaja novinara. Biće predstavljena i studija slučaja u kojoj je analizirana zastupljenost  propagande u medijima  na Balkanu.

Konferenciju organizuje Društvo novinara Vojvodine,  u svojim prostorijama u Novom Sadu, a izlaganje i raspravu učesnika, u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, prati i desetak članova DNV-a koji su iskazali interesovanje da  učestvuju u  radu skupa.

Zahtev za praćenje onlajn konferencije svi zainteresovani mogu da pošalju na imejl DNV-a: dnvojvodine@gmail.com,  do petka, 29.januara, do 9 časova, nakon čega će im biti poslat link i uputstvo za učešće u onlajn skupu.

Autor: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *