Отворен нови објекат Медицинског факултета

За непуне три године, Медицински факултет у Новом Саду добио је нови објекат, грађен по еколошким стандардима и опремљен најсавременијим уређајима, интерактивним таблама, лабораторијама и симулаторима, који ће студентима омогућити квалитетније студирање, а професорима неометан истраживачки рад, усавршавање и учешће на међународним пројектима, поручено је након отварања дограђеног дела Факултета. 

У оквиру новоизграђеног дела Медицинског факултета смештена су, поред осталог,  два савремена амфитеатра, Центар за интензивну негу,  као и шест лабораторија, специјализовани кабинет за здравствену негу, кабинет за логопеде и физиотерапеуте, а ту су и две гараже,  простор за складиштење опасних материја и други помоћни објекти, навела је деканка Снежана Бркић. Према њеним речима, факултет који постоји већ 62 године тренутно похађа више од 5500 студената, од којих се више од 500 њих школује на енглеском језику.

„Здравство тражи континуитет улагања и у људе и у опрему, како би се ова важна област развијала на најбољи могући начин. Овај објекат омогућиће још боље услове и за студирање и за научни рад, чије континуирано унапређивање и јесте наш главни циљ“, поручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, наводећи да су Покрајинска влада и Факултет за изградњу тог објекта обезбедили више од 400 милиона динара. Он је истакао да, уз подршку Владе Србије, Војводина обнавља и друге здравствене установе, попут болница у Сомбору, Суботици и Сенти, напомињући да очекује да ће и Каменица 3 почети да функционише до краја наредне године.

Извор: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *