Otvoren novi objekat Medicinskog fakulteta

Za nepune tri godine, Medicinski fakultet u Novom Sadu dobio je novi objekat, građen po ekološkim standardima i opremljen najsavremenijim uređajima, interaktivnim tablama, laboratorijama i simulatorima, koji će studentima omogućiti kvalitetnije studiranje, a profesorima neometan istraživački rad, usavršavanje i učešće na međunarodnim projektima, poručeno je nakon otvaranja dograđenog dela Fakulteta. 

U okviru novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta smeštena su, pored ostalog,  dva savremena amfiteatra, Centar za intenzivnu negu,  kao i šest laboratorija, specijalizovani kabinet za zdravstvenu negu, kabinet za logopede i fizioterapeute, a tu su i dve garaže,  prostor za skladištenje opasnih materija i drugi pomoćni objekti, navela je dekanka Snežana Brkić. Prema njenim rečima, fakultet koji postoji već 62 godine trenutno pohađa više od 5500 studenata, od kojih se više od 500 njih školuje na engleskom jeziku.

„Zdravstvo traži kontinuitet ulaganja i u ljude i u opremu, kako bi se ova važna oblast razvijala na najbolji mogući način. Ovaj objekat omogućiće još bolje uslove i za studiranje i za naučni rad, čije kontinuirano unapređivanje i jeste naš glavni cilj“, poručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, navodeći da su Pokrajinska vlada i Fakultet za izgradnju tog objekta obezbedili više od 400 miliona dinara. On je istakao da, uz podršku Vlade Srbije, Vojvodina obnavlja i druge zdravstvene ustanove, poput bolnica u Somboru, Subotici i Senti, napominjući da očekuje da će i Kamenica 3 početi da funkcioniše do kraja naredne godine.

Izvor: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *