На Флориди манифестација у част „Београдском читачу и српској књижевности“

У петак 16. децембра, у 12 часова по локалном времену, у Каселберију код Орланда на Флориди биће одржана књижевна манифестација „У част Београдском читачу и српској књижевности“. Програм се одржава у чувеном градском парку (Lake Concord Park) испред Скупштине Града Каселберија, где је постављена скулптура „Београдски читач“ (Belgrade Rеаder).

У програму код скулптуре „Београдски читач“ наступиће српски писци Миодраг Јакшић из Београда, Илија Шаула из Филаделфије, Гордана Пешаковић из Сарасоте, Ратка Богдан и Татјана Вебстер из Сант Петерсбурга, Силвија Оташевић, Ненад Симић и Небојша Крљар из Мајамија.

Уз сопствене књижевне радове, српски аутори ће представити и неке од најзначајнијих дела српске књижевности на енглеском језику, а у програму ће учествовати и представници града Каселбери, универзитета Херзинг и представници Casselbarry Art House.

Скулптура „Београдски читач“  рад је београдског вајара Милоша Шарића, а постављена је у Каселберију у октобру 2016. године,  након откривања првог споменика тог назива у Чубурском парку у Београду.

Манифестацију „У част Београдском читачу и српској књижевности“ организују Матица исељеника и Срба у региону, Књижевна радионица Кордун из Филаделфије и Иницијатива Београдски читач.

 

Извор: Матица исељеника и Срба у региону, Књижевна радионица Кордун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *