НАШЕ САОПШТЕЊЕ О ОДЛУЦИ СУДА ЧАСТИ

  1. децембар 2020. године

 

Обавештење чланству ДНВ и јавности

 

НЕЧАСНИМА ПРЕСУДИО  СУД ЧАСТИ ДНВ

 

Чланови и заменици Суда части Друштва новинара Војводине (ДНВ) у саставу: Симо Бањац, председавајући, Милан Ливада, Александра Мајкић, Милош Лазић и Биљана Селаковић,  на заједничкој седници од 24. децембра 2020, одржаној у седишту ДНВ – Нови Сад, Војвођанских бригада 17/I – са почетком у 10.оо сати, разматрали су и у потпуности усвојили наводе из  претходне пријаве, коју је против Жељка Савића и појединаца који га следе, поднео Управни одбор (УО) ДНВ због грубог кршења Статута ДНВ, тешких огрешања о Кодекс новинара Србије и предузимања низа незаконитих радњи.

 

Суда части ДНВ једногласно је усвојио

О Д Л У К У

 

  1. Из чланства Друштва новинара Војводине (ДНВ) искључују се:

 Жељко Савић, др Жарко Димић, Будимир Марковић, Мирко Димић, Славиша Попов, Биљана Диковић, Марина Каурин, Милијана Лазовић, Душан Салатић, др Горан Јевтић, Гордан Радановић и Марина Ћопић.

О б р а  з л о ж е њ е

Незадовољан одлуком УО, а потом и Скупштине ДНВ, којом је опозван због неодговорног запостављања поверених му дужности, злоупотребе службеног положаја, фалсификовања докумената и службеног печата, Жељко Савић је, потпуно незаконито и мимо Статута ДНВ, организовао неформалну  групу уз  помоћ које је покушао да опозове легално изабране органе ДНВ-а. Лажно се приказујући као генерални секретар, злоупотребом службених овлашћења, преузимањем имена и визуелног идентитета, као и лажне е-mail адресе, лажне странице на Фејсбуку и израдом лажних чланских карата ДНВ – посебно неовлашћеног утрошка 451.249,47  динара – Жељко Савић је, са наведеним помагачима, нанео огромну моралну и материјалну штету нашем удружењу.

  1. Из Матичне књиге чланства ДНВ, због вишегодишњег запостављања чланских обавеза, неплаћања чланарине, припадности и деловања у нелегалној групи која је омогућила Жељку Савићу да предузме низ нестатутарних и незаконитих радњи трајно су избрисани:

Стефан Димић, Гордан Радановић, Драгана Златановић и Душан Салатић;

  1. Због мањкаве и невалидне документације, као и нејасног навођења претходног новинарског ангажовања одбацује пријем у чланство ДНВ:

Милијане Лазовић, Јелене Малбашки, Немање Вуковића и др Неђе Даниловића.

Суд части ДНВ није разматрао случај Љиљане Булатовић и мр Бориса Србиновског, јер су се они благовремено упућеним дописом оградили од избора у органе управе и било каквог учешћа у даљем деловању ове групе самозванаца, као и малолетне Сунчице Савић, која је без сагласности законитог старатеља, умешана у сва ова немила догађања.

Петар Кочић, председник ДНВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *