NAŠE SAOPŠTENJE O ODLUCI SUDA ČASTI

  1. decembar 2020. godine

 

Obaveštenje članstvu DNV i javnosti

 

NEČASNIMA PRESUDIO  SUD ČASTI DNV

 

Članovi i zamenici Suda časti Društva novinara Vojvodine (DNV) u sastavu: Simo Banjac, predsedavajući, Milan Livada, Aleksandra Majkić, Miloš Lazić i Biljana Selaković,  na zajedničkoj sednici od 24. decembra 2020, održanoj u sedištu DNV – Novi Sad, Vojvođanskih brigada 17/I – sa početkom u 10.oo sati, razmatrali su i u potpunosti usvojili navode iz  prethodne prijave, koju je protiv Željka Savića i pojedinaca koji ga slede, podneo Upravni odbor (UO) DNV zbog grubog kršenja Statuta DNV, teških ogrešanja o Kodeks novinara Srbije i preduzimanja niza nezakonitih radnji.

 

Suda časti DNV jednoglasno je usvojio

O D L U K U

 

  1. Iz članstva Društva novinara Vojvodine (DNV) isključuju se:

 Željko Savić, dr Žarko Dimić, Budimir Marković, Mirko Dimić, Slaviša Popov, Biljana Diković, Marina Kaurin, Milijana Lazović, Dušan Salatić, dr Goran Jevtić, Gordan Radanović i Marina Ćopić.

O b r a  z l o ž e nj e

Nezadovoljan odlukom UO, a potom i Skupštine DNV, kojom je opozvan zbog neodgovornog zapostavljanja poverenih mu dužnosti, zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja dokumenata i službenog pečata, Željko Savić je, potpuno nezakonito i mimo Statuta DNV, organizovao neformalnu  grupu uz  pomoć koje je pokušao da opozove legalno izabrane organe DNV-a. Lažno se prikazujući kao generalni sekretar, zloupotrebom službenih ovlašćenja, preuzimanjem imena i vizuelnog identiteta, kao i lažne e-mail adrese, lažne stranice na Fejsbuku i izradom lažnih članskih karata DNV – posebno neovlašćenog utroška 451.249,47  dinara – Željko Savić je, sa navedenim pomagačima, naneo ogromnu moralnu i materijalnu štetu našem udruženju.

  1. Iz Matične knjige članstva DNV, zbog višegodišnjeg zapostavljanja članskih obaveza, neplaćanja članarine, pripadnosti i delovanja u nelegalnoj grupi koja je omogućila Željku Saviću da preduzme niz nestatutarnih i nezakonitih radnji trajno su izbrisani:

Stefan Dimić, Gordan Radanović, Dragana Zlatanović i Dušan Salatić;

  1. Zbog manjkave i nevalidne dokumentacije, kao i nejasnog navođenja prethodnog novinarskog angažovanja odbacuje prijem u članstvo DNV:

Milijane Lazović, Jelene Malbaški, Nemanje Vukovića i dr Neđe Danilovića.

Sud časti DNV nije razmatrao slučaj Ljiljane Bulatović i mr Borisa Srbinovskog, jer su se oni blagovremeno upućenim dopisom ogradili od izbora u organe uprave i bilo kakvog učešća u daljem delovanju ove grupe samozvanaca, kao i maloletne Sunčice Savić, koja je bez saglasnosti zakonitog staratelja, umešana u sva ova nemila događanja.

Petar Kočić, predsednik DNV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *