Nastupom argentinskog ansambla Tango džez kvartet, u sredu 17. avgusta počinje Novosadsko muzičko leto

Četvorica sjajnih muzičara, članova ovog jedinstvenog ansambla donose slušaocu divan i kreativan sudar argentinskog tanga i džez korena.
Sastav je osnovan 2009. godine u Buenos Ajresu na inicijativu vođe ansambla, saksofoniste Gustava Firmeniha. Kvartet je do sada ostvario 10 albuma i 25 međunarodnih turneja, nastupajući u prestižnim salama, džez klubovima, kao i na brojnim muzičkim festivalima širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Rusije, Južne Amerike i Afrike.

Program s kojim će se Tango džez kvartet predstaviti našoj publici nosi naziv „Istorija tanga”. Biće to jedno očaravajuće muzičko putovanje – od melodija najstarijeg tradicionalnog tanga do inovativnih Pjacolinih kompozicija, a sve to u jedinstvenoj kombinaciji s džez elementima.

Koncert počinje u 21,00 časova.

Cena karte: 800,00 dinara

***
Novosadsko muzičko leto 2022. trajaće do 26. avgusta. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, našu publiku očekuju kvalitetni koncerti tango, džez, sevdah, fado, pop i etno muzike i to u izvođenju vrsnih umetnika iz naše zemlje, Argentine, Portugala i Hrvatske.

Više o koncertima: http://www.muzickaomladina.org

Ulaznica još uvek ima za sve programe i mogu se kupiti lično u Muzičkoj omladini Novog Sada – radnim danima od 9h do 13h i na dan koncerta od 19h-21h u holu Sinagoge ili on-line, uplatom na račun https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/indedž

Karte za koncert DAME PEVAJU POP Novosadskog big benda su u prodaji od 18. avgusta, na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *