МОБИЛНИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Aутобус ЈГСП „Нови Сад“ адаптиран у мобилни пункт за вакцинацију против Kорона вируса постављен је на Тргу слободе, а грађани ће ту наредних дана имати могућност да, у периоду од 10 до 20 часова, приме Синофарм или Фајзер вакцину. Почетку рада екипа које врше имунизацију на овом пункту присуствовао је члан Градског већа за здравство др Драган Стајић који је позвао Новосађане да дођу и да се вакцинишу.

– Данас почиње са радом још један, четврти вакцинални пункт у Новом Саду. Овом приликом желим да се захвалим предузећу ЈГСП Нови Сад што је уступило своје возило како би га, по прописаним стандардима адаптирали у мобилни пункт и вршили имунизацију на различитим локацијама у граду. Наредних неколико дана грађани ће моћи да се вакцинишу у центру, а следеће недеље аутобус ће бити смештен у Универзитетском кампусу – изјавио је др Драган Стајић.

Према речима директора Дома здравља „Нови Сад“ др Веселина Бојата пункт у аутобусу има за циљ и да анимира млађу популацију која још увек није у довољном броју вакцинисана.

-Ми их не кривимо, до скоро је акценат био на имунизацији старијих суграђана и радно способног становништва. Ипак, имамо разлога за оптимизам, овог викенда поделићемо двеста педесет хиљадиту дозу вакцине, а око 110 хиљада суграђана вакцинисано је са обе дозе. Укинули смо ноћну смену у Респираторном центру, све чињенице говоре у прилог томе да са порастом броја вакцинисаних опада број пацијената који се јављају на преглед, као и број позитивних, тако да недостаје још мало да уђемо у зону комфора – истакао је др Веселин Бојат.

Начелник Центра за контролу и превенцију болести Института за јавно здравље Војводине епидемиолог Миољуб Ристић је објаснио да је епидемиолошка ситуација у Војводини и Новом Саду сваким даном све боља, односно да се у последњих десет дана бележи испод 200 нових случајева на територији Покрајине и испод 50 на територији Новог Сада. Додао је да је у Новом Саду две дозе примило најмање 40 посто грађана и да је популација на коју је од почетка процеса имунизације стављен акценат изузетно покривена, а да се сада, едукацијом и доступношћу вакцине треба мотивисати и млађа популација.

Догађају је присуствовао и директор ЈГСП „Нови Сад“ Иван Радојичић који је у име запослених у ЈГСП изразио задовољство што су имали прилику да допринесу процесу масовне имунизације и учине вакцину доступном у различитим деловима града. Он је објаснио да је за те потребе на располагање стављено једно мини-возило које је опремљено у складу са инструкцијама надлежних здравствених институција.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *