MOBILNI PUNKT ZA VAKCINACIJU NA TRGU SLOBODE

Autobus JGSP „Novi Sad“ adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv Korona virusa postavljen je na Trgu slobode, a građani će tu narednih dana imati mogućnost da, u periodu od 10 do 20 časova, prime Sinofarm ili Fajzer vakcinu. Početku rada ekipa koje vrše imunizaciju na ovom punktu prisustvovao je član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić koji je pozvao Novosađane da dođu i da se vakcinišu.

– Danas počinje sa radom još jedan, četvrti vakcinalni punkt u Novom Sadu. Ovom prilikom želim da se zahvalim preduzeću JGSP Novi Sad što je ustupilo svoje vozilo kako bi ga, po propisanim standardima adaptirali u mobilni punkt i vršili imunizaciju na različitim lokacijama u gradu. Narednih nekoliko dana građani će moći da se vakcinišu u centru, a sledeće nedelje autobus će biti smešten u Univerzitetskom kampusu – izjavio je dr Dragan Stajić.

Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselina Bojata punkt u autobusu ima za cilj i da animira mlađu populaciju koja još uvek nije u dovoljnom broju vakcinisana.

-Mi ih ne krivimo, do skoro je akcenat bio na imunizaciji starijih sugrađana i radno sposobnog stanovništva. Ipak, imamo razloga za optimizam, ovog vikenda podelićemo dvesta pedeset hiljaditu dozu vakcine, a oko 110 hiljada sugrađana vakcinisano je sa obe doze. Ukinuli smo noćnu smenu u Respiratornom centru, sve činjenice govore u prilog tome da sa porastom broja vakcinisanih opada broj pacijenata koji se javljaju na pregled, kao i broj pozitivnih, tako da nedostaje još malo da uđemo u zonu komfora – istakao je dr Veselin Bojat.

Načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje Vojvodine epidemiolog Mioljub Ristić je objasnio da je epidemiološka situacija u Vojvodini i Novom Sadu svakim danom sve bolja, odnosno da se u poslednjih deset dana beleži ispod 200 novih slučajeva na teritoriji Pokrajine i ispod 50 na teritoriji Novog Sada. Dodao je da je u Novom Sadu dve doze primilo najmanje 40 posto građana i da je populacija na koju je od početka procesa imunizacije stavljen akcenat izuzetno pokrivena, a da se sada, edukacijom i dostupnošću vakcine treba motivisati i mlađa populacija.

Događaju je prisustvovao i direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić koji je u ime zaposlenih u JGSP izrazio zadovoljstvo što su imali priliku da doprinesu procesu masovne imunizacije i učine vakcinu dostupnom u različitim delovima grada. On je objasnio da je za te potrebe na raspolaganje stavljeno jedno mini-vozilo koje je opremljeno u skladu sa instrukcijama nadležnih zdravstvenih institucija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *