Мировић: Војводина ће увек бити ослонац и подршка Републици Српској

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас тематској седници Скупштине Војводине поводом деценије међупарламентарних односа Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске истакавши да су у протеклих десет година предузети конкретни кораци и напори како би се Република Србија и Република Српска што боље повезале у свим областима живота и рада.

„Поносан сам јер сам пре десет година био на челу парламентарне делегације која је започела ову сарадњу. Сигуран сам да можемо да се похвалимо досадашњим конкретним резултатима, али и да са више амбиција и снажнијим заједничким плановима реализујемо много тога у будућности“, изјавио је Мировић.

Он је истакао да је у протеклом периоду урађен велики посао на чвршћем инфраструктурном повезивању и оснаживању привредне сарадње са обе стране Дрине, подсетивши да је с тим у вези договорена изградња индустријске зоне у Братунцу.

„То је од стратешког значаја за опстанак људи у мањим срединама. Заједништво је важно за будућност и потребна нам је сарадња јер живимо у изазовном времену. Република Српска ће увек у Војводини имати искреног пријатеља, чврст ослонац и одговорног партнера“, изјавио је Мировић.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор рекао је да је институционална сарадња два парламента прожета међусобним поштовањем.

„Живимо у временима када је национална политика, у низу области, другачија него што је била претходних деценија и стога је важно да матична држава има посебан однос и систем веза са дијаспором. Због тога је овај сусрет значајан као потврда досадашњих десет година сарадње и прилика за отварање нове странице наших односа“, рекао је Пастор.

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић навео је да је овај сусрет залог и обавеза наставка сарадње у будућности.

„Наставићемо тамо где смо стали у развијању наших односа, посебно у области високог образовања, где смо постигли значајне резултате, као и у науци, спорту и здавству“, истакао је Чубриловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *