ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ УЗ ПОТВРДУ О ВАКЦИНАЦИЈИ И ПЦР ТЕСТ

Министар туризма Грчке Хари Теохарис састао се данас са посланичком Групом пријатељства са Грчком и са председником Верољубом Арсићем разговарао је о унапређењу сарадње две земље, евроинтеграцијама, актуелној епидемиолошкој ситуацији, као и о путовању Срба у Грчку.

Арсић је поздравио потписивање заједничке изјаве између два министарства о сарадњи у погледу превладавања ситуације изазване пандемијом.

Он је подсетио да је Србија у Европи друга земља по броју вакцинисаних грађана и да је једина држава која може да бира између четири произвођача вакцине.

Теохарис се сложио са Арсићем да су односи две земље на високом нивоу, братски и пријатељски, и изразио захвалност на непрекидном раду и труду руководства Србије у циљу развијања добрих односа две земље.

Рекао је да ће за путовање у Грчку из Србије бити прихваћене све вакцине против Ковида 19, као и да ће се признавати ПЦР и антигенски тестови.

Додао је да за децу до 10 година неће бити потребни тестови на граници, док ће за децу преко 10 година, а која нису вакцинисана бити потребни негативни тестови.

Истакао је да ће у Грчкој туристичка сезона почети 14. маја и изразио очекивање да ће за путнике из Србије тада бити отворени и сви гранични прелази.

Теохарис је навео да су туристи из Србије добродошли у Грчку и изразио наду да ће се епидемиолошка ситуација смирити и да ће две земље наставити да развијају сарадњу у области туризма.

извор: ТАНЈУГ
фото: октопод.рс

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *