LETOVANJE U GRČKOJ UZ POTVRDU O VAKCINACIJI I PCR TEST

Ministar turizma Grčke Hari Teoharis sastao se danas sa poslaničkom Grupom prijateljstva sa Grčkom i sa predsednikom Veroljubom Arsićem razgovarao je o unapređenju saradnje dve zemlje, evrointegracijama, aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o putovanju Srba u Grčku.

Arsić je pozdravio potpisivanje zajedničke izjave između dva ministarstva o saradnji u pogledu prevladavanja situacije izazvane pandemijom.

On je podsetio da je Srbija u Evropi druga zemlja po broju vakcinisanih građana i da je jedina država koja može da bira između četiri proizvođača vakcine.

Teoharis se složio sa Arsićem da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, bratski i prijateljski, i izrazio zahvalnost na neprekidnom radu i trudu rukovodstva Srbije u cilju razvijanja dobrih odnosa dve zemlje.

Rekao je da će za putovanje u Grčku iz Srbije biti prihvaćene sve vakcine protiv Kovida 19, kao i da će se priznavati PCR i antigenski testovi.

Dodao je da za decu do 10 godina neće biti potrebni testovi na granici, dok će za decu preko 10 godina, a koja nisu vakcinisana biti potrebni negativni testovi.

Istakao je da će u Grčkoj turistička sezona početi 14. maja i izrazio očekivanje da će za putnike iz Srbije tada biti otvoreni i svi granični prelazi.

Teoharis je naveo da su turisti iz Srbije dobrodošli u Grčku i izrazio nadu da će se epidemiološka situacija smiriti i da će dve zemlje nastaviti da razvijaju saradnju u oblasti turizma.

izvor: TANJUG
foto: oktopod.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *