КРАЈЕМ ЈУЛА ЗАВРШЕТАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ОБЈЕКТА ДОМА ЗДРАВЉА НА ЛИМАНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел обишли су радове на реконструкцији објекта Дома здравља “Нови Сад“ на Лиману.

– Ово је важна инвестиција у примарну здравствену заштиту. Највећи објекат Дома здравља реконструише се после више од 40 година и он ће добити потпуно ново рухо, нову, савремену опрему, и максимално ће бити прилагођен потребама пацијената и запослених. Вредност посла је 826 милиона динара и захваљујем се Канцеларији за управљање јавним пројектима и представницима Банке за развој Савета Европе на подршци. Радови су почели у фебруару прошле године, али у међувремену је због епидемије било отежавајућих околности, што је успорило њихову реализацију. Очекујем да ће на лето овај објекат бити на располагању грађанима Новог Сада – нагласио је градоначелник Вучевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изразио је задовољство сарадњом Града, Покрајине и Републике са Банком за развој Савета Европе.

– Намеравамо да наставимо са реализациојом великих инвестиција у здравственом систему. Ове године настављамо са изградњом Каменице три, радиће се реконструкција болнице у Кикинди, а напредују и радови на “Б“ и “Ц“ блоковима у Клиничком центру Војводине – рекао је Мировић.

Гувернер Ролф Венцел оценио је да је динамика реализације инвестиције у објекат Дома здравља на Лиману импресивна с обзиром на то да ће се на крају добити практично нова амбуланта.

– Све је замењено, инсталације, плафони, подови, поставља се нова климатизација. Обавештен сам да је ова амбуланта примала 5000 пацијената сваког дана и зато је њена улога веома велика. Драго ми је што Банка за развој Савета Европе финансира пројекат здравствене заштите који ће заиста служити грађанима – закључио је Венцел.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *