Британски сој доминантан у Србији, расте број заражених

Од почетка епидемије у Србији је коронавирус потврђен код 503.291 особе, а од последица заразе преминула су 4.644 пацијента. На болничком лечењу је 4.359 људи, а на респираторима 213 особа. Данас заседа Кризни штаб и одлучује о увођењу строжих мера.

Према последњем пресеку, коронавирусом је заражено још 4.595 особа,а од последица заразе преминула су 24 пацијента. Седница Кризног штаба, на којој ће бити анализирана актуелна епидемијска ситуација, заказана је за 11 часова. Најављено је да ће готово сигурно бити нових мера за викенд.

Председник Александар Вучић истакао је да је британски сој коронавируса постао доминантан у земљи и да ће бити нових мера у сузбијању ширења вируса.

Истакао је да је у Абу Дабију договорио да се, заједно са Уједињеним Арапским Емиратима и Кином,у Србији производи вакцина против коронавируса кинеске компаније „Синфарм“ .

Поред тога,производња руске вакцине „Спутњик В“ на Институту Торлак почиње до 20.маја ове године. Србија ће тиме постати прва земља на територији Европе где ће бити произведена та вакцина, потврђено је на састанку у Москви.

Расте број заражених у Србији. Начелница анестезије у КБЦ „Драгиша Мишовић“ Душка Игњатовић рекла је за РТС да је највећи проблем опуштање грађана.

„Ми као да смо са Новом годином решили да је то то, да смо се уморили од короне. Није довољно да се вакцинишемо и да онда скинемо маске. Није само ствар доношења мера, мере су донете, али се оне не поштују и не контролишу“, истакла је начелница анестезије у КБЦ „Драгиша Мишовић“.

извор: Танјуг, РТВ, РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *