Кадиров препоручио Зеленском да тражи азил у Русији

Ростовска област, 6. марта 2022. ДОН24.РУ.

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров обећао је да ће лично тражити од председника Путина да Зеленском да политички азил. Ово се наводи у апелу актуелном председнику Украјине који је Кадиров објавио на свом Телеграм каналу, а преноси Информативна агенције „Дон24“ из Ростова на Дону.

„Зеленски, ако кренеш ка Пољској, чека те судбина Сакашвилија, кога су подметнули и на крају  вратили у његову  домовину да седне на  оптуженичку клупу. Ако верујеш Русији и спремнан  си за дијалог, онда сам ја спреман да ти изађем у сусрет и лично замолим руског председника В. Путина да ти да азил и да тако сачуваш образ. Све ово ће бити могуће ако ме сада послушаш и искористиш своју једину шансу. Нема где да побегнеш “, написао је Кадиров у објави.

Кадиров је препоручио Зеленском да га контактира, а да му он гарантује  да ће наћи заједнички језик са Владимиром Путином, да ће договорити састанак, а да би Зеленски требало да пренесе  овлашћења на, како је навео, легитимног председника Јануковича.

„Да, ви сте талентована особа, добар глумац, али не и политичар. А сада имате терет проблема које нисте у стању да решите “, додао је шеф Чеченске Републике.

Извор: ДОН24.РУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *