Kadirov preporučio Zelenskom da traži azil u Rusiji

Rostovska oblast, 6. marta 2022. DON24.RU.

Šef Čečenije Ramzan Kadirov obećao je da će lično tražiti od predsednika Putina da Zelenskom da politički azil. Ovo se navodi u apelu aktuelnom predsedniku Ukrajine koji je Kadirov objavio na svom Telegram kanalu, a prenosi Informativna agencije „Don24“ iz Rostova na Donu.

„Zelenski, ako kreneš ka Poljskoj, čeka te sudbina Sakašvilija, koga su podmetnuli i na kraju  vratili u njegovu  domovinu da sedne na  optuženičku klupu. Ako veruješ Rusiji i spremnan  si za dijalog, onda sam ja spreman da ti izađem u susret i lično zamolim ruskog predsednika V. Putina da ti da azil i da tako sačuvaš obraz. Sve ovo će biti moguće ako me sada poslušaš i iskoristiš svoju jedinu šansu. Nema gde da pobegneš “, napisao je Kadirov u objavi.

Kadirov je preporučio Zelenskom da ga kontaktira, a da mu on garantuje  da će naći zajednički jezik sa Vladimirom Putinom, da će dogovoriti sastanak, a da bi Zelenski trebalo da prenese  ovlašćenja na, kako je naveo, legitimnog predsednika Janukoviča.

„Da, vi ste talentovana osoba, dobar glumac, ali ne i političar. A sada imate teret problema koje niste u stanju da rešite “, dodao je šef Čečenske Republike.

Izvor: DON24.RU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *