„ЗЛАТНО ПЕРО“ ДНВ-А МЕМЕДОВИЋУ, БАРАНОВУ И ЊЕГОВАНУ

На последњој овогодишњој седници, Управни одбор ДНВ-а донео је одлуку о додели награде „Златно перо“ тројици колега које су својим радом оставиле траг у српском медијском простору.
Фото: Фејсбук профил

 

Ово признање биће уручено колеги Јовану Мемедовићу, новинару Радио-телевизије Србије, за вишедеценијски рад у којем је остварио високе домете у форми путописне репортаже и телевизијске приче о, наизглед, малим стварима. Посебно се истиче његово ненаметљиво, а убедљиво промовисање традиционалних и људских вредности, као и живота у складу  с природом.

 

 

Фото: Фејсбук профил

 

Други добитник „Златног пера“ Друштва новинара Војводине је новинар и коментатор Првог канала Руске телевизије Јевгениј Баранов. На високо професионалном нивоу, посебно у формату репортаже која досеже до   нивоа документарног филма, Баранов је сведочио о преломним и потресним догађањима на нашим просторима с краја 20. и почетка 21. века, посебно оних који се односе на Косово и Метохију. Многа његова остварења емитована су и на програмима српских телевизија.

 

 

Фото: Mojzrenjanin.com

 

Историја српског новинарства у Војводини била би сасвим непотпуна да се њоме научно и публицистички није бавио др Драго Његован. Превасходно због тога, али и због десетина публикација и новинских текстова у којима је разоткривао и публиковао истину о страдањима српског и других народа у Војводини током фашистичке окупације, ревер др Драга Његована красиће „Златно перо“ Друштва новинара Војводине.

 

 

Овогодишња признања  Друштва новинара Војводине биће уручена добитницима чим се за то стекну повољнији епидемиолошки услови.

Пројекат „Златно перо и годишње награде“ финансијски је подржала Градска управа за културу Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио новац.

Аутор: Друштво новинара Војводине

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *