„ZLATNO PERO“ DNV-A MEMEDOVIĆU, BARANOVU I NJEGOVANU

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, Upravni odbor DNV-a doneo je odluku o dodeli nagrade „Zlatno pero“ trojici kolega koje su svojim radom ostavile trag u srpskom medijskom prostoru.
Foto: Fejsbuk profil

 

Ovo priznanje biće uručeno kolegi Jovanu Memedoviću, novinaru Radio-televizije Srbije, za višedecenijski rad u kojem je ostvario visoke domete u formi putopisne reportaže i televizijske priče o, naizgled, malim stvarima. Posebno se ističe njegovo nenametljivo, a ubedljivo promovisanje tradicionalnih i ljudskih vrednosti, kao i života u skladu  s prirodom.

 

 

Foto: Fejsbuk profil

 

Drugi dobitnik „Zlatnog pera“ Društva novinara Vojvodine je novinar i komentator Prvog kanala Ruske televizije Jevgenij Baranov. Na visoko profesionalnom nivou, posebno u formatu reportaže koja doseže do   nivoa dokumentarnog filma, Baranov je svedočio o prelomnim i potresnim događanjima na našim prostorima s kraja 20. i početka 21. veka, posebno onih koji se odnose na Kosovo i Metohiju. Mnoga njegova ostvarenja emitovana su i na programima srpskih televizija.

 

 

Foto: Mojzrenjanin.com

 

Istorija srpskog novinarstva u Vojvodini bila bi sasvim nepotpuna da se njome naučno i publicistički nije bavio dr Drago Njegovan. Prevashodno zbog toga, ali i zbog desetina publikacija i novinskih tekstova u kojima je razotkrivao i publikovao istinu o stradanjima srpskog i drugih naroda u Vojvodini tokom fašističke okupacije, rever dr Draga Njegovana krasiće „Zlatno pero“ Društva novinara Vojvodine.

 

 

Ovogodišnja priznanja  Društva novinara Vojvodine biće uručena dobitnicima čim se za to steknu povoljniji epidemiološki uslovi.

Projekat „Zlatno pero i godišnje nagrade“ finansijski je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, a stavovi izneti u podržanom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio novac.

Autor: Društvo novinara Vojvodine

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *