Друштво новинара Војводине уручило овогодишња „Златна пера“

Овогодишњи добитници награда „Златно перо“ ДНВ-а за професионалне домете у 2021. години су: новинар Вечерњих новости, Танјуга и Дневника Ђорђе Вукмировић, новинар и продуцент из Чачка Гвозден Николић, ауторка емисије РТС-а „Знање – имање“  Јасмина Никитовић Стојичић и покретач листа на српском језику  и председник удружења Срба у Словачкој Стане Рибич. Признања су им уручена 2.јула на свечаности уочи Изборне скупштине ДНВ-а, одржане у амфитеатру Спенса.

Лауреати „Златног пера“ са председником ДНВ-а Петром Кочићем

Захваливши ДНВ-у у име свих добитника „Златних пера“, новинар и продуцент, власник агенције Рина и председник Удружења медија и медијских радника Србије Гвозден Николић истакао је да је, радећи у медијима, „упознао овај дивни народ и његов ментални склоп, што је највредније у овој професији“, додајући  да је признање колега из Војводине  „круна свега што је до сада радио“. Награда ДНВ-а, каже Николић, стајаће му на истакнутом месту у витрини, поред Сретењског ордена добијеног од председника Србије и признања Таковски орден Града Чачка.

„Верујем да је ово награда за новинарство којим сам се ја бавио целог живота, а то је новинарство знања, темељности, аналитичности; новинарство истине, новинарство пружања информација гледаоцима, слушаоцима и читаоцима и остављање њима права да закључе шта је истина, а шта не“, поручио је лауреат Ђорђе Вукмировић, новинар са вишедеценијским искуством и донедавни помоћник покрајинског секретара за јавно информисање, медије и аналитику.

Уручење награде Ђ.Вукмировићу
Обраћање Гвоздена Николића

Након свечаности уручења годишњих признања за допринос српском новинарству, одржана је и Изборна скупштина Друштва новинара Војводине. За председника је поново изабран Петар Кочић, извештач за Војводину Радио Београда. Реизабрани председник нагласио је да је пандемија спречила ДНВ да реализује све планиране активности  у претходном периоду, али да  су као удружење поносни на активно учешће  на медијској сцени Србије, али и на међународном плану, с обзиром на то да је ДНВ успоставио одличну сарадњу са колегама из Русије, Белорусије и Бугарске.  „Урадили смо доста и на техничком опремању како бисмо колегама без сталног запослења омогућили да реализују своје пројекте и да на тај начин нешто и зараде. План нам је да и у наредном периоду наставимо са тим активностима“, изјавио је Кочић.

На крају свечаног дела Скупштине, председник ДНВ-а уручио је  младом и веома успешном новинару РТВ-а Бранимиру Козарову, који је прошле године по други пут постао отац ,  сребрњак с  ликом „Белог анђела из Милешеве“,  пошто ДНВ  традиционално дарује сваку нову „новинарску бебу“, као један вид подстицаја колегама, али и наталитету у земљи.

На Изборној скупштини изабрани су нови Управни и Надзорни одбор, као и Суд части, након чега је за добитнике награда „Златно перо“, од данас и нове почасне чланове ДНВ-а, уприличен коктел у клубу Друштва новинара Војводине.

Текст: Војвођански новинар

Фото: Мила Стефановић (ДНВ)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *