Дејан Ристић, министар информисања и телекомуникација са сарадницима, посетио Друштво новинара Војводине

Министар информисања и телекомуникација, др Дејан Ристић у пратњи својих најближих сарадника, данас је посетио Друштво новинара Војводине. У дужем разговору са члановина управног одбора Друштва и представницима ComNet-а ( Удружење електронских медија Србије), министар је укратко изложио правце будућег рада Министарства на унапређењу медијског система Србије.

„Настојаћемо, пре свега, да помогнемо локалним и регионалним медијима да производе садржаје из области културе, образовања и науке, као и очувања и промовисања наших  традиционалних духовних вредности“, истакао је министар Ристић.

Он је нагласио да очекује непосредну сарадњу са свим новинарским и медијским удружењима и да је отворен за све конструктивне предлоге.

Представници Друштва новинара Војводине и ComNet-а упознали су министра Ристића са проблемима које је у пракси изазвао нови Закон о информисању као и припадајућа подзаконска акта. Ту је, пре свега, реч о правилнику који се односи на суфинансирање производње медијских садржаја у области јавног информисања.

Ово је први пут да је један ресорни министар посетио просторије Друштва новинара Војводине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *