ДЕЦА ИЗ РЕГИОНА ПОСЕТИЛА НОВИ САД ТОКОМ БОРАВКА У СРБИЈИ

У оквиру кампа за децу српске националности из региона, 26 деце из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Северне Македоније борави у Србији од 2. до 6. марта. Организатори програма су директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило и народна посланица Сања Лакић. Децу је данас у Градској кући у Новом Саду поздравио члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

– Веома је важно да деца упознају своју матичну земљу, да уче о култури и традицији, али и да имају чврсту везу са својом отаџбином. Овај камп им то омогућава, јер обилазе различите знаменитости и упознају са са својим вршњацима. Нови Сад је један од најзначајнијих градова Србије због богате историје, као универзитетски и административни центар Војводине, а сада и као Европска престоница културе. Сигуран сам да ће наши гости имати садржајну посету Српској Атини и да ће им остати у најлепшем сећању, те да ће нам доћи поново. Битно је да знамо ко смо и одакле потичемо, али и да поштујемо универзалне људске вредности и стварамо пријатеље где год да одемо – истакао је Далибор Рожић.

Током боравка у Републици Србији, деца ће се упознати са својом историјом, језиком и културом, обићи ће културне установе, споменике културе и бројне туристичке атракције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *