ДАРОВАЊЕ  ОД СВЕГ СРЦА

Осми новогодишњи базар рукотворина деце са сметњама у развоју одржан је у Холу Покрајинске владе, где су деца из девет школа у АП Војводини за ученике са сметњама у развоју продавала новогодишње производе који су настали у њиховим школским радионицама.

„Сваки пут када нам животне околности то допусте, у децембру, уочи божићних и новогодишњих празника, приликом сусрета у Покрајинској влади, ми заједно указујемо на циљеве ваше манифестације – да се представи и награди рад специјализованих установа образовања и васпитања, да се излагачима на штандовима омогући да покажу умеће и таленте њихових ђака и да се истакне како ови вредни млади људи и деца дају посебан допринос друштву и тако чине наш свет бољим”, изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Жолт Сакалаш.

На Новогодишњем базару представиле су се школе из Бачке Паланке, Новог Сада, Кикинде, Сомбора, Бечеја, Панчева, Зрењанина и две школе из Суботице. Базар је организован у сарадњи са Школом за основно и средње образовање „Милан Петровић” у Новом Саду у настојњу да се представи и награди рад ученика и њихових наставника, као и да се промовише инклузија.

„Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице годинама подржава организовање продајног базара рукотворина. То је за нас изузетно важан и драг догађај, будући да из године у годину можемо да јавно похвалимо и подржимо труд и вештину ученика који су начинили ове рукотворине, као и стрпљење, пажњу и педагошку бригу њихових васпитача”, закључио је Сакалаш.

Инклузивни мешовити хор „Исон“, под руководством Миодрага Мише Близанца, својим дирљивим наступом подстакао је све окупљене да заједно заплешу и запевају. Изненађење ни ове године није изостало и – пред сам крај догађаја – у посету стигао Деда Мраз са својим малим помоћницима, који су поделили новогодишње пакетиће деци.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *