DAROVANJE  OD SVEG SRCA

Osmi novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju održan je u Holu Pokrajinske vlade, gde su deca iz devet škola u AP Vojvodini za učenike sa smetnjama u razvoju prodavala novogodišnje proizvode koji su nastali u njihovim školskim radionicama.

„Svaki put kada nam životne okolnosti to dopuste, u decembru, uoči božićnih i novogodišnjih praznika, prilikom susreta u Pokrajinskoj vladi, mi zajedno ukazujemo na ciljeve vaše manifestacije – da se predstavi i nagradi rad specijalizovanih ustanova obrazovanja i vaspitanja, da se izlagačima na štandovima omogući da pokažu umeće i talente njihovih đaka i da se istakne kako ovi vredni mladi ljudi i deca daju poseban doprinos društvu i tako čine naš svet boljim”, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš.

Na Novogodišnjem bazaru predstavile su se škole iz Bačke Palanke, Novog Sada, Kikinde, Sombora, Bečeja, Pančeva, Zrenjanina i dve škole iz Subotice. Bazar je organizovan u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” u Novom Sadu u nastojnju da se predstavi i nagradi rad učenika i njihovih nastavnika, kao i da se promoviše inkluzija.

„Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice godinama podržava organizovanje prodajnog bazara rukotvorina. To je za nas izuzetno važan i drag događaj, budući da iz godine u godinu možemo da javno pohvalimo i podržimo trud i veštinu učenika koji su načinili ove rukotvorine, kao i strpljenje, pažnju i pedagošku brigu njihovih vaspitača”, zaključio je Sakalaš.

Inkluzivni mešoviti hor „Ison“, pod rukovodstvom Miodraga Miše Blizanca, svojim dirljivim nastupom podstakao je sve okupljene da zajedno zaplešu i zapevaju. Iznenađenje ni ove godine nije izostalo i – pred sam kraj događaja – u posetu stigao Deda Mraz sa svojim malim pomoćnicima, koji su podelili novogodišnje paketiće deci.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *