ДАН ПОБЕДЕ – БЕСМРТНИ ПУК СРБИЈЕ ОДАО ПОШТУ НОВОСАДСКОМ ПАРТИЗАНСКОМ ОДРЕДУ

Поводом Дана победе над фашизмом, делегација Народног патриотског удружења „Бесмртни пук Србије“ положила је цвеће на споменик Новосадском партизанском одреду на Ченеју.

Том приликом председник „Бесмртног пука Србије“ Петар Кочић истакао је да обележавање 9.  маја „није  само чин сећања на борбу против фашизма и нацизма и на жртве које су за ту слободу пале током Другог светског рата“, него да је реч и о својеврсном „отпору неонацизму који у неким светским круговима настоји да се врати на историјску сцену“.

Он је позвао све патриоте, све људе чистог срца и добрих намера, да подрже идеју „Бесмртног пука Србије“ која, како је објаснио, подразумева да се у нашој земљи народно јединство и интереси државе поставе испред било каквих других интереса.

Полагању цвећа на спомених Новосадском партизанском одреду, осим делегације Бесмртног пука Србије,  присуствовали су и гости из Естоније, председник Талинског друштва учесника Другог светског рата Леонид Кишнарјов као и представник тог друштва за међународну сарадњу Андреј Лазурин (на горњој слици десно).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *