ГРАД НАСТАВЉА ДА УЛАЖЕ У УНАПРЕЂЕЊЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У КАЋУ

Заменик градоначелника Милан Ђурић, заједно са чланом Градског већа за комуналне послове Здравком Јелушићем, обишао је радове на асфалтирању улица Јован Јовановић Змај и Исидоре Секулић у Каћу. Ради се о пројектној инвестицији, у износу од шест милиона динара, коју реализује ЈКП „Пут“ и која подразумева уређење банкина и поправку туцаничког застора у наведеним улицама.

– Радови у улици Исидоре Секулић су у завршној фази и то много значи свима који овде живе, јер је та улица асфалтирана пре 35 година и од тада, осим крпљења рупа ништа није обнављано. Ми смо процес уређења улица у Каћу започели 2012. године, уложили смо 182 милиона динара и од тада асфалтирали око 21 километар пута. Осим тога, изградили смо 47 километара канализационе мреже, што је инвестиција вредна преко 600 милиона динара – изјавио је Милан Ђурић истичући да ће Град наставити да ради на изградњи недостајуће комуналне инфраструктуре, и асфалтирању улица.

Он се захвалио представницима Месне заједнице и становницима Каћа на доброј сарадњи захваљујући којој су у последњих осам година успешно реализоване инвестиције, вредне преко 1,2 милијарду динара.

– Реконструисали смо објекат Месне заједнице и ватрогасне службе, затим стару зграду основне школе „Ђура Јакшић“, као и вртић „Звончица“ ПУ  „Радосно детињство“. У току су и радови на надоградњи тог објекта, вредности 82 милиона динара, који ће омогућити проширивање капацитета за око 100 деце, односно за четири нове групе, што ће сигуран сам смањити, а можда чак и укинути листу чекања у Каћу. У плану нам је још једна велика инвестиција, односно да реконструишемо или можда чак изградимо нову фискултурну салу у оквиру основне школе „Ђура Јакшић“– нагласио је Ђурић и додао – Град подједнако брине и о најстаријим суграђанима, уложили смо 64 милиона динара да коначно добију своје место где ће моћи да се окупљају и друже. У току је изградња новог објекта Дома пензионера, површине око 500 метара квадратних, чији завршетак очекујемо до јуна 2021. године. Много тога је урађено, а Град ће наставити да ослушкује потребе становника Каћа и да даљим улагањима доприноси квалитетнијем животу у овом месту.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *