ГЕНЕРАЛ ЈОВИЦА МАТИЋ НОВИ КОМАНДАНТ 1.БРИГАДЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

На свечаности у касарни „Југовићево” у Новом Саду, извршена је примопредаја дужности команданта Прве бригаде Копнене војске између бригадног генерала Зорана Насковића и новопостављеног команданта бригадног генерала Јовице Матића.

Свечаној примопредаји дужности присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и покрајински секретар Зоран Милошевић, начелник Јужнобачког Управног округа Милан Новаковић, градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић, председници и представници локалних самоуправа, као и претходни команданти бригаде генерал-мајор Жељко Петровић и генерал-потпуковник у пензији Ђокица Петровић.

У свом обраћању, командант Копнене војске је поздравио све присутне у име начелника Генералштаба Војске Србије, министра одбране и председника Републике Србије. Присутнима је саопштио да је Указом председника Републике Србије за команданта Прве бригаде именован бригадни генерал Јовица Матић, пред којим је одговорност да настави успешно командовање бригадом, а бригадни генерал Зоран Насковић, Указом председника Републике постављен је на дужност команданта Команде за обуку. Захвалио се бригадном генералу Насковићу на стручном, часном и достојанственом командовању 1. бригадом Копнене војске, која извршава сложене задатке и ужива велико поверење грађана и пожелео му срећу на новој дужности. Командант Копнене војске је истакао, да је досадашњи командант бригаде часно и одговорно обављао ту дужност, а новоименованом команданту пожелео да буде успешан као претходни командант и бољи од њега. Командант Копнене војске се захвалио потпредседнику Покрајинске владе Бранку Ћурчићу, свим начелницима округа, градоначелницима градова, посебно градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу, а нарочито ранијем градоначелнику Милошу Вучевићу на свесрдној подршци Првој бригади Копнене војске у реализацији редовних и ванредних задатака.

Одлазећи командант Прве бригаде, бригадни генерал Зоран Насковић,  захвалио се на сарадњи свим припадницима Прве бригаде и Копнене војске, челним људима и свим грађанима на територији одговорности бригаде, који су му, како је рекао били подршка у командовању бригадом и успешној реализацији задатака, истакавши да му је била част да буде на челу Прве бригаде.

Бригадни генерал Јовица Матић се захвалио на указаном поверењу државном и војном руководству, свестан одговорности и обавеза које га очекују, али и свестан способности и квалитета војника и старешина Прве бригаде, са којима је, као што се до сада уверио, сваки задатак извршив и сваки циљ остварив.

Бригадни генерал Јовица Матић, пети је по реду командант Прве бригаде Копнене војске, која је формирана 31. јула 2006. године, од јединица Новосадског корпуса и Оперативних снага Војске Србије.

Извор и фотографије: 1. бригада ВС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *