Већи број тешких болесника, расте број хоспитализованих

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 546.896 особа, а забележено је 4.900 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Стручњаци кажу да је велики број тешких болесника. Клиничке слике су све теже – па расте број збринутих у болницама, али и прикључених на респиратор.

Србија се приближава броју од милион грађана који ће примити обе дозе вакцине против коронавируса.

Павле Зелић из Агенције за лекове и медицинска средства рекао је за РТС да је до сада у Србији пријављено укупно 626 случајева нежељених реакција након вакцинације, као и да није било ниједног пријављеног случаја емболијских или тромболитичких поремећаја након пријема вакцине „Астра-Зенеке“.

Показало се да су вакцине изузетно безбедне, али и ефикасне, поручује Зелић.

На порталу Е-управа, од јуче су доступне нове услуге везане за вакцинисање – „пропуштен термин за вакцинацију“ и „потврда о вакцинацији“.

Уколико је неко био спречен да дође на вакцинацију и пропустио је свој термин, једноставним попуњавањем упитника може поднети захтев за добијање новог термина.

Данас је на Новосадском сајму дан паузе. Због дезинфекције објекта на Сајму неће бити ни вакцинације ни ревакцинације, а тај посао биће настављен у понедељак.

извор: Танјуг, РТВ
фото: илустрација

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *