Veći broj teških bolesnika, raste broj hospitalizovanih

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 546.896 osoba, a zabeleženo je 4.900 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Stručnjaci kažu da je veliki broj teških bolesnika. Kliničke slike su sve teže – pa raste broj zbrinutih u bolnicama, ali i priključenih na respirator.

Srbija se približava broju od milion građana koji će primiti obe doze vakcine protiv koronavirusa.

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva rekao je za RTS da je do sada u Srbiji prijavljeno ukupno 626 slučajeva neželjenih reakcija nakon vakcinacije, kao i da nije bilo nijednog prijavljenog slučaja embolijskih ili trombolitičkih poremećaja nakon prijema vakcine „Astra-Zeneke“.

Pokazalo se da su vakcine izuzetno bezbedne, ali i efikasne, poručuje Zelić.

Na portalu E-uprava, od juče su dostupne nove usluge vezane za vakcinisanje – „propušten termin za vakcinaciju“ i „potvrda o vakcinaciji“.

Ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio je svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina.

Danas je na Novosadskom sajmu dan pauze. Zbog dezinfekcije objekta na Sajmu neće biti ni vakcinacije ni revakcinacije, a taj posao biće nastavljen u ponedeljak.

izvor: Tanjug, RTV
foto: ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *