Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima”

 

Izložba fotografija „Nakit iz starog Egipta i Rima“ biće postavljena od 1. do 10. decembra u Muzeju Vojvodine. Izložbom se obeležava Nedelja dizajna, a organizator je Serbia Fashion Week u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine.

Otvaranje izložbe zakazano je za 1. decembar u 16 časova, ali zbog trenutne epidemiološke situacije održaće se bez publike, u prisustvu i uz pozdravne reči Njegove ekselencije Amr Alguvejlija, ambasadora Arapske Republike Egipat i direktorice Muzeja Vojvodine mr Tijane Stanković Pešterac.

Svi zainteresovani će snimak otvaranja i predavanje na temu Nakit u kontekstu egiptologa Nenada Markovića moći da pogledaju preko internet stranice i Jutjub kanala Muzeja Vojvodine.

Na izložbi Nakit iz starog Egipta i Rima posetioci će moći da vide fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta, kao i rimskih srebrnih fibula (kopči) koje su nastale kao proizvod inspiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića nakitom iz arheoloških zbirki Muzeja Vojvodine (u sklopu izložbe Nakit, skriveno značenje).

Izložba se može posetiti do utorka, 10. decembra, od 10 do 18 sati.

izvor, foto: visitns

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *