KIDS FEST OD 16. DO 22. OKTOBRA U ARENI SINEPLEKS

Pod sloganom „TU SAM SA DRUGARIMA“ od 16. do 22. oktobra održaće se najpoznatiji dečiji filmski festival KIDS FEST uz čije kreiranje je tokom poslednjih devetnaest godina stasalo mnogo generacija. Kids fest biće tradicionalno održan u bioskopu Arena Sinepleks uz sjajne dečije naslove i specijalne cene ulaznice od 300 dinara za 2D i 420 dinara za 3D filmove za individualne posete, dok su za organizovane posete cene ulaznica od 250 dinara za 2D i 370 dinara za 3D filmove. Ulaznice u prodaji!

Za neku novu, savremenu publiku osmišljen je još jedan festivalski repertoar koji će imati svojih 10 premijera, a čije su priče u skladu sa sloganom festivala i upućuju na važnost drugarstva i neophodnosti negovanja međusobnog razumevanja od najranijeg detinjstva.

Kao i prošlih godina, i na 19. KIDS FEST-u zaživeće najnoviji animirani, igrani i dokumentarni naslovi svetskih kinematografija, pa osim norveških, britanskih, francuskih i kineskih na bioskopskom platnu naći će se i dečiji filmovi iz regiona i okruženja, a pored premijera festival će reprizirati i neke poslednje Diznijeve sinhronizovane filmove.

Nakon Sarajevo film festivala na 19. KIDS FEST-u premijerno će biti prikazan animirni film „Snovi jednog robota“ (Robot’s Dreams), španski crtani film zasnovan na grafičkoj noveli Sare Varon koji govori o prijateljstvu jednog psa i jednog robota. Animirani film snimljen prema istinitom događaju „Titina“ (Titina) o osvajanju Severnog pola i psu koji je bio neizostavni prijatelj ekspedicije takođe će premijerno biti prikazna na festivalu. U repriznim terminima naći će se francuski igrani filma „Velika avantura mačke Ru“ o prijateljstvu jedne mačke i jedne devojčice, kao i Diznijev „Elemental“ o spoju nemogućeg, elemenata vode i vatre.

Među filmovima ovogodišnjeg festivala naći će se i Slučaj Tesla, Kraljica plesa, Vajana, Zootropolis – grad životinja, Nina i ježeva tajna, Dnevnik Pauline P, Zaleđeno kraljevstvo, Mala sirena, Kitovi: Čuvari planete i mnogi drugi.

Cena ulaznica za organizovane posete za 2D filmove iznosi 250 dinara, dok za 3D iznosi 370 dinara, a individualne ulaznice u prodaji su po ceni od 300 dinara za 2D i 420 dinara za 3D filmove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *