Humanitarni turnir „Košem za drugara 2019”: Novi Sad – grad velikog srca

Turnir je organizovan dvanaestu godinu zaredom, učesnici su bili, osim košarkaškog Kluba „Star“, deca iz Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, iz Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Veternika, kao deca iz Dens-kluba „Vorteks“ iz Sremske Kamenice, a takmičilo ih se više 500.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je humanitarnom novogodišnjem košarkaškom turniru i kazao da je Novi Sad je prepoznat, kako u zemlji, tako i u regionu i Evropi, kao važan sportski centar i grad omladine, ali se svakog dana pokazuje i kao lokalna samouprava velikog srca i kao mesto u kojem žive istinski humanitarci.

Foto: Grad Novi Sad

– Najsrećniji smo kad vidimo kako naši najmlađi sugrađani s velikim entuzijazmom i empatijom učestvuju u aktivnostima prikupljanja paketića za svoje vršnjake, a zahvalni smo i društveno odgovornim kompanijama koje pomažu u akciji – kazao je on. – Grad će nastaviti da podržava tu, kao i druge manifestacije koje promovišu prave vrednosti sporta, zdravog načina života i razvijanja drugarstva kod dece. Čestitamo organizatorima koji duže od decenije neguju ovu, sada već prepoznatljivu, manifestaciju protkanu najlepšim humanim vrednostima.

Direktor KK „Star“ Mićo Radanović napomenuo je da je ideja da deca iz raznih sportskih klubova prikupe novogodišnje paketiće za svoje drugare iz Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović” i za decu iz Doma u Veterniku. On je dodao da je novac za kupovinu sportske opreme obezbeđen i od društveno odgovornih kompanija i Grada Novog Sada.

izvor: Dnevnik.rs
Foto: Grad Novi Sad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *